Samenwerking supermarkt en rijscholen in Den Haag

Wat hebben een supermarkt en een rijschool nu met elkaar te maken? Dat is een vraag die wij ook hadden toen we dit bericht hoorde. Maar stel je voor, je bent een supermarkt en het verloop van je personeel is hoog. Zeker de jongere generatie verandert nogal regelmatig van bijbaan. In deze goede tijd blijft het lastig om snel goede mensen te vinden. En in een supermarkt is behoefte aan hard werkende jongelui.

Een rijschool heeft van nature een jonge klanten kring. Je mag immers beginnen met rijlessen op 17e tegenwoordig. Elk uur zit er daarom een ander jeugdig persoon in de auto. Een rijles is tegenwoordig niet goedkoop. Een rijles kost gemiddeld ruim € 42 per uur tegenwoorden (gemeten in 2019). Per rijschool kunnen de kosten voor rijlessen natuurlijk wel verschillen. Dat kan ook te maken hebben met de regio, het type lesauto en de lengte van de rijles. Maar ook de gebruikte auto. Bij de ene rijschool duurt een rijles één uur, bij de ander bijvoorbeeld 50 minuten of anderhalf uur.

De kosten voor een rijbewijs kunnen dus aardig oplopen, en hoe betaal je dan zo’n duur papiertje?

Samenwerking in Den Haag

We hebben vastgesteld dat een rijbewijs duur is en de jongere geld moeten verdienen om dit te kunnen betalen. De supermarkt zit te springen op enthouasiaste medewerkers. Daarom is in Den Haag een samenwerking gestart. De supermarkten promoten een aantal van de rijscholen, waarom deze en deze rijschool heeft in haar auto flyers liggen. Alle leerlingen krijgen een flyer mee als ze uitstappen waarop een baan aanbod van de supermarkt staat. Als dat geen win-win is.