Geen fake nieuws: gezonde chocolade bestaat

Als chocoladeliefhebber maakte jouw hart vast een sprongetje bij het lezen van de titel van deze blog. Mocht je toch nog twijfelen en wacht je op een ongezond addertje onder het gras, dan kunnen we je meteen geruststellen. We hebben het hier namelijk over echt gezonde chocolade, punt.

Acticoa: een naam om te onthouden

Waarschijnlijk ga je deze naam nooit meer vergeten. Zeker jij, met jouw chocoladeverslaving, gaat hier vanaf nu je voordeel mee doen. Het dagelijks eten van tien gram van deze gezonde chocolade heeft een positief effect op jouw hart en bloedvaten. Uiteraard moet je hier geen grote hoeveelheden van nemen maar dat geldt voor bijna alles wat je eet en drinkt.

Positieve aanbeveling Europese commissie

Uiteraard was de Europese commissie erg benieuwd naar deze chocoladesoort. Waarschijnlijk begon men sceptisch aan het onderzoeken en testen van Acticoa chocolade. Maar men kon echter niet anders dan bevestigen dat we het hier hebben over een gezond chocoladeproduct. Sterker nog: deze chocolade heeft als eerste een gezondheidsclaim toegewezen gekregen. Concreet houdt dat in dit geval in dat de cacaoflavanolen (dat zijn antioxidanten) in deze chocolade de elasticiteit van bloedvaten helpen te behouden. Dit draagt bij aan een normale doorbloeding.

Varianten gezonde chocolade

Acticoa is alleen verkrijgbaar in pure chocolade maar wel in een verrassend groot aantal uitvoeringen. Zo zijn er tabletten die met een logo kunnen worden bedrukt (erg leuk als relatiegeschenk dus). Verder kan je deze heerlijke en gezonde chocolade ook in bonbonvorm kopen. Ook aan de verschillende seizoenen is gedacht: erg leuke chocolade producten van Acticoa speciaal voor bijvoorbeeld voor- en najaar. Natuurlijk is er ook speciale gezonde chocolade voor het Paasfeest. Tot slot zijn er allerlei leuke cadeauverpakkingen voor feestdagen als Sinterklaas en Kerst aan het assortiment toegevoegd.

Geen chocolade parels voor de zwijnen

Leuk om te vermelden: deze gezonde chocolade is ook verkrijgbaar in de vorm van parels en druppels. Uiteraard kan je deze gewoon bij de koffie serveren, als gezonde afwisseling voor koekjes en andere chocolade. Maar je kan er ook je creativiteit op los laten, door ze bijvoorbeeld te verwerken in een nagerecht of taart. Waarschijnlijk kan je zelf ook nog wel een toepassing bedenken. Wat zal jouw bezoek verrast kijken als je ze vertelt hoe gezond dit ingredi├źnt is!