Verbeter het geheugen en de gezondheid van de hersenen

Op de televisie en op het internet vind je volop reclame over voedingssupplementen die ook wel hersenvoedsel worden genoemd en die beweren dat ze de hersenfuncties zoals concentratie, geheugen, focus en besluitvorming kunnen verbeteren. Of deze supplementen al dan niet voldoen aan hun eisen en doen wat ze beloven is een open vraag. Maar het goede nieuws is dat veel van deze dure supplementen, die vaak op laat op de avond worden aangeboden, eigenlijk bestaan ​​uit een verscheidenheid aan natuurlijk voedsel voor de hersenen, dat je ook gemakkelijk in elke supermarkt kunt vinden. Hier zijn slechts een paar goede voedingsmiddelen voor de hersenen om te overwegen.

Glucose
Als het gaat om het verhogen van iemands alertheid, is er niets dat de kracht van glucose kan evenaren. Dit is niet jouw typische tafelsuiker. Glucose is de primaire bron voor energie voor de hersenen en wordt gemetaboliseerd door alle koolhydraten, die een persoon consumeert. Zoals echter alles in het leven, is te veel van iets niet altijd goed. Overconsumptie van voedsel dat rijk is aan glucose heeft de neiging om de geheugencapaciteit te belemmeren en jouw gewicht te verhogen.

Vis
Vis bevat een extreem hoog eiwitgehalte en bevat veel Omega-3-vetzuren. Deze zuren helpen om het cholesterolgehalte te verlagen en zijn gekoppeld aan het verminderen van het risico op het krijgen van dementie en hartaandoeningen. Dus, vis kan beslist worden beschouwd als het belangrijkste voedsel voor de hersenen en dan vooral omdat het de geheugencapaciteit kan verbeteren. Onderzoek heeft aangetoond dat een dieet dat rijk is aan vis de mentale achteruitgang vermindert terwijl het ook helpt om het geheugen te verbeteren.

Volkoren granen
Mensen die in grotere hoeveelheden volle granen consumeren in plaats van voedingsmiddelen die rijk zijn aan suiker, hebben een betere bescherming tegen hartziekten en het helpt tegelijkertijd om de hersenfuncties te verbeteren. Volle granen bieden ook veel noodzakelijke vezels en vitamine E.

Zaden en noten
Het snacken van zaden en noten helpt iemand om vooral tussen de maaltijden door een boost te krijgen. Deze zaden en noten zijn rijk aan vitamine E, waarvan deskundigen zeggen dat het helpt tegen mentale achteruitgang bij mensen die ouder worden en dat het helpt ook helpt bij het verbeteren van geheugenvaardigheden.

Bosbessen
Onderzoeken met dieren hebben bewezen dat de consumptie van bosbessen een goede keuze is, aangezien bosbessen goede voeding voor de hersenen zijn. Van bosbessen is bewezen dat ze stress verminderen, terwijl ze het risico op het krijgen van verschillende vormen van dementie, waaronder de ziekte van Alzheimer, verminderen.