Behandeling van Narcolepsie

Wat de behandeling van narcolepsie betreft, kunnen medicatie en de aanpassingen van de levensstijl de symptomen van de ziekte onder controle houden. Narcolepsie kan echter niet volledig genezen worden door middel van medicijnen. Wat echter goed is , is dat ongewenste symptomen van de ziekte zoals Kataplexie en EDS kunnen worden gestopt.

Stimulerende middelen

Om mensen met narcolepsie te helpen wakker en alert te blijven gedurende de dag, worden stimulerende middelen zoals Modafinil (Provigil) of methylfenidaat (Ritalin) gebruikt. De eerste is een relatief nieuw medicijn dat gebruikt wordt in de behandeling van narcolepsie en dat ook minder verslavend is dan de oudere stimulerende middelen. Deze laatste bestaat al een hele periode en zoals de oudere stimulerende middelen kan het soms bijwerkingen met zich brengen zoals hartkloppingen en nervositeit.

Antidepressiva

Antidepressiva worden gebruikt voor de behandeling van de narcolepsie symptomen zoals kataplexie of slaapverlamming, die geassocieerd worden met de REM slaap. Het doel van deze medicijnen is de REM slaap te onderdrukken en daarbij de symptomen die daarmee verbonden zijn, te verlichten. Ze helpen ook hypnagogische hallucinaties te voorkomen die mensen, die lijden aan narcolepsie, kunnen hebben. Onder de antidepressiva die toegediend worden voor deze aandoening bevinden zich Imipramine (Tofranil) en Protriptyline (Vivactil). Fluoxetine (Prozac, Sarafem) en Sertraline (Zoloft) die serotonine-heropnameremmers zijn (SSRI’s) , worden ook gebruikt als antidepressiva.

Natriumoxybaat (Xyrem) is eveneens een ander medicijn dat helpt bij het onder controle houden van kataplexie. Het helpt ook mensen die lijden aan narcolepsie om ’s nachts beter te slapen. Als de dosering verhoogd wordt, vermindert ook de slaperigheid overdag. Van het medicijn is echter geweten dat het bijwerkingen heeft, zoals bedwateren, slaapwandelen en kortademigheid , waardoor de FDA er op aangedrongen heeft om het toedienen van het medicijn zeer strikt te regelen. 

Aanpassingen van de levensstijl bieden tevens een natuurlijke en effectieve vorm van behandeling voor narcolepsie. Men kan zware maaltijden, alcohol of cafeïne vermijden voordat men naar bed gaat. Ze moeten ook een strikt slaapschema aanhouden. Ze kunnen korte dutjes van 10 tot 15 minuten inlassen tijdens de dag om de slaperigheid onder controle te houden. Het vasthouden aan een gezond dieet, veel beweging van het lichaam en een gezonde levensstijl zouden de symptomen van narcolepsie drastisch kunnen verminderen.

Wil je Modafinil kopen? Bezoek onze website!