Haarverzorgingsproducten voor de CG Methode

Vroeger, toen supermarkten nog kruideniers of grootschutters werden genoemd, kocht je vrijwel uitsluitend etenswaren bij de supermarkt. Hoe anders is dat vandaag de dag. De supermarkt is een plek geworden waar we vrijwel alle benodigdheden voor in – en rondom het huis kunnen vinden. Van tijdschriften tot tuinmeubelen, je kunt er alles vinden.

Tegenwoordig wordt ook het assortiment haarverzorgingsproducten steeds verder uitgebreid. De meeste supermarkten voorzien in de basis verzorgingsmiddelen. Een enkeling biedt ook producten voor specifieke verzorgingsmethoden als de Curly Girl methode.

Wat is de Curly Girl Methode?

De Curly Girl Methode (CG Methode) is een methode voor haarverzorging specifiek voor zowel mannen en vrouwen met natuurlijk krullend haar. De CG methode is bedacht door Lorraine Massey en is de afgelopen jaren vanuit Amerika overgewaaid naar Europa.

De CG methode schrijft voor dat je schadelijke ingrediënten zoals sulfaten, siliconen, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol gaat vermijden. CG methode vriendelijke haarverzorgingsproducten bevatten dus geen van deze ingrediënten.

Door alleen nog maar CG methode vriendelijke producten te gebruiken worden krullen beter gehydrateerd en blijft ook de hoofdhuid stukken gezonder.  Vervolgens is het ook belangrijk om de krultype test te doen. Hieruit blijkt wat voor type krullen je hebt, en welke verzorgingsproducten daar goed bij passen. Voornamelijk het ingrediënt proteïne is hierin bepalend voor een bos mooie gezonde krullen.

Kies de juiste verzorgingsproducten voor je krullen

De juiste verzorgingsproducten zijn cruciaal voor een bos mooie gezonde krullen. En goed om te weten; goed gehydrateerde krullen die de hele dag goed blijven zitten begint bij een gezonde hoofdhuid!

Kies dus de juiste verzorgingsproducten door je haareigenschappen te bepalen. Hierin bepaal je het krultype, porositeit, elasticiteit, densiteit en structuur. Zodra je dit week kun je de juiste producten uitkiezen. In veel gevallen komt het neer op kiezen tussen producten met proteïne of zonder proteïne.

Verzorgingsproducten met proteïne gebruik je doorgaans wanneer je krullen teveel vocht bevatten. Het haar is dan te goed gehydrateerd en voelt futloos en slap. Verzorgingsproducten zonder proteïne kun je het beste gebruiken wanneer je krullen ruw en stro-achtig aanvoelt.

Eén van de bekendere merken met een uitgebreide CG methode vriendelijk assortiment is Flora & Curl.