Wijnen die je echt geproefd moet hebben!

Wijnen die je echt geproefd moet hebben!

De meesten onder ons houden wel van een wijntje op z’n tijd, maar voor welke wijn ga je dan? Er zijn vele wijnhuizen, die weer wijnseries hebben, waar weer verschillende wijnen in te vinden zijn. Ga je voor rood, wit of toch een rosé? Zoveel keuze, het is bijna niet te doen, want straks sla je een potentiële nieuwe favoriet net over. Daarom in deze blog, drie wijnen die je echt geproefd moet hebben!

Apostelhoeve Cuvée XII
Een wijn van eigen bodem, kan het nog mooier? De Cuvée XII van Wijnhuis Apostelhoeve is misschien wel de lekkerste en beste wijn van Nederlandse bodem. Deze witte, frisse wijn heeft een fruitige smaak. Je vindt in deze wijn druiven van drie verschillende druivensoorten, wat zorgt voor een exotisch effect.

Tijdens het Proefschrift Wijnconcours in 2014 heeft deze wijn al een prijs gewonnen, dus alle reden om zelf eens te ontdekken of deze wijn echt zo lekker is.

Salentein Portillo
We gaan je in deze vrij laten om te kiezen, maar je moet eens een wijn geproefd hebben uit de Salentein Portillo-collectie. Nu staan de wijnen van Salentein naast om hun smaak, ook bekend om hun prijs. Dit schrikt je misschien af, maar dan is de Portillo-collectie een goede manier om toch te genieten van een Salenteinwijn.

De wijnen in deze collectie zijn namelijk verkrijgbaar voor een zacht prijsje, je betaalt tussen de €10,- en €20,-, maar de kwaliteit is net zo goed als die van de andere Salenteinwijnen. Kies bijvoorbeeld voor de Barrel Selection Sauvignon Blanc bij vis of ga voor de Malbec bij een vleesgerecht. Als je ze morgen al in huis wil hebben, bestel ze dan even snel bij Gavi!

Kaiken Estate Rosé Malbec
We sluiten onze top drie af met de Kaiken Estate Rosé Malbec, zoals de naam al zegt, een rosé. Deze rosé bestaat uit druiven van de druivensoort Malbec, wat de wijn een fruitige smaak geeft. Dat maakt de wijn heerlijk voor in de zomer, lekker bij een salade. Het beste van deze wijn is misschien nog wel de kwaliteit-prijsverhouding, de wijn kost namelijk nog geen tientje.