Het ontstaan van de welbekende Whisky

Het ontstaan van de welbekende Whisky

Het is een veel gestelde vraag, is het whisky of whiskey? Deze vraag is eenvoudig te beantwoorden. De spellingsvorm verschilt namelijk geografisch, maar voor het gemak houden we de Nederlandse spelling aan namelijk Whisky. Whisky bestaat al sinds oudsher en is uitgegroeid tot één van de bekendste drank van de wereld. Het is alleen onduidelijk waar de whisky is ontstaan en wie het heeft ontdekt. Maar één ding is onmiskenbaar, whisky heeft zijn naamsbekendheid te danken aan Schotland en Ierland, omdat hier de eerste whiskybrouwerijen zijn ontstaan. Gemiddeld drinkt elke Nederlander per jaar een liter whisky op, dit is niks in vergelijking met landen als Schotland, Ierland, Japan en de Verenigde Staten.

Nederlanders en whisky

Zoals gezegd wordt er redelijk veel whisky gedronken in Nederland. Van alle whisky bestaat ongeveer 90% uit whisky van Schotland. De rest wordt gebrouwen in landen als Ierland, Amerika en Canada. Er zijn veel verschillende soorten whisky’s maar er zijn er maar weinig die kunnen tippen aan de Scotch Whisky. Dit komt omdat het de weer- en klimaatomstandigheden in Schotland ideaal zijn voor whiskybrouwerijen. Het unieke aan whisky is dat je als brouwer erg gespecialiseerd moet zijn en veel kennis hebben whisky. Je kunt whisky namelijk niet brouwen als je er geen verstand van hebt.

Optimaal genieten van Whisky

Whisky is drank voor echte fijnproevers. Als je echt van de whiskysmaak wilt genieten moet je ook professioneel te werk gaan en de whisky drinken uit de daarvoor bestemde glazen, echte whiskykenners zullen dit beamen. Bedrijven als Nachtmann en RCR produceren luxe whiskyglazen die de smaak van de whisky optimaal behouden. De glazen hebben vaak een fascineert design die zorgt voor een luxe uitstraling. De elegante glazen hebben allemaal ongeveer de zelfde inhoud en zijn van absolute topkwaliteit. Het nadeel is dat er weinig sites zijn die zowel whiskyglazen verkopen aan bedrijven als particulieren