Afvallen met koolhydraatarme recepten

De wereld van diëten en afvallen verandert van dag tot dag. Er komen steeds meer manieren bij van afvallen en er vallen manieren af. Een van de meest recente wijzigingen is de aanwezigheid van koolhydraatarme diëten.
Een koolhydraatarm dieet focust op voeding waarin weinig enkelvoudige, geraffineerde koolhydraten aanwezig zijn. Daardoor krijg je meer energie, maar wordt er minder energie vastgehouden als vet.
Afvallen met koolhydraatarme recepten levert veel voordelen op. In dit artikel leggen we je uit wat het precies inhoudt.

Afvallen
Het is een kwestie van beweging en voeding als je wil afvallen. Je bent te zwaar geworden omdat je meer energie binnenkrijgt dan dat je verbrandt. Door ervoor te zorgen dat je minder energie binnenkrijgt en meer verbrandt, kun je dus afvallen. Metabolisme (vetverbranding) treedt op deze manier in werking en afhankelijk van hoe intensief jij het aanpakt, val je in korte tijd veel af. Koolhydraatarme recepten helpen je de vetverbranding te stimuleren. Zeker als je daarbij veel beweegt, kun je heel veel gewicht verbranden.
Alleen afvallen door anders te gaan eten kan ook. Beweging is dus geen noodzaak.

Koolhydraatarme recepten
Met behulp van koolhydraatarme recepten beperk je de inname van suikers en koolhydraten. Je komt dus niet makkelijk aan, maar geeft je lichaam wel alle ruimte om af te vallen. Logischerwijs dwing je je lichaam om op zoek te gaan naar vetreserves en die te verbranden om aan energie te komen. De eiwitten en onverzadigde vetten in koolhydraatarme gerechten dragen dan ook bij aan dit proces.
De beste koolhydraatarme recepten vind je in de daarvoor geschreven kookboeken, in het dieet van Atkins of op websites, waaronder www.koolhydraatarmereceptengids.nl. Hier leer je hoe je dergelijke recepten bereidt, welke richtlijnen er zijn en welke ingrediënten je als basis moet nemen.

Voordelen van koolhydraatarme gerechten
Hoewel het de bedoeling is om af te vallen met koolhydraatarme recepten, zijn er veel meer voordelen het gevolg van. De algehele gezondheid zal ervan verbeteren als je koolhydraatarm gaat eten en drinken. Mensen die veel koolhydraatarme recepten eten, kunnen namelijk lekkerder in hun vel komen te zitten. Ze voelen zich fitter en vitaler en zijn daardoor gelukkiger en vol zelfvertrouwen. Dat is op zich niet gek als je beseft dat mensen die gezond eten een lager cholesterol hebben, een verminderd risico lopen op hart- en vaatziekten en ook hun bloeddruk aanzienlijk weten te verlagen. Tevens is er in onderzoeken aangetoond dat mensen die regelmatig koolhydraatarm eten en drinken ook minder kans lopen om diabetes type 2 te krijgen. Mensen die al diabetes hebben kunnen de insulineshots beperken met koolhydraatarme gerechten.

Tips voor koolhydraatarm koken
Het kan niet anders dan dat je het na dit artikel ziet zitten om ook koolhydraatarme recepten te gaan bereiden voor het afvallen. We geven je dan ook graag enkele tips mee voor een goede start:
– Vervang in de eerste week slechts 1 maaltijd (bij voorkeur ontbijt, maar lunch of diner kan ook als dat beter uitkomt);
– Verdiep je goed in de theorie, zodat je weet wat je doet en ook bewust bent van waarom je afvalt;
– Houd bij wat de resultaten zijn (hoeveel val je af?);
– Raadpleeg kookboeken en websites over koolhydraatarme recepten en volg ook internationale websites om een goed beeld te krijgen;
– Laat je niet verleiden tot het betalen van veel geld voor koolhydraatarme diëten, want je kan het makkelijk zelf!;
– Drink veel water en probeer meer te bewegen bij het volgen van een koolhydraatarm dieet, omdat dit het proces van afvallen alleen maar zal bespoedigen;
– Bouw het dieet rustig uit, maar doe niets te gehaast. Zo voorkom je dat je het dieet tegen gaat werken en er geen zin meer in hebt.