Heerlijke verse Hollandse garnalen vind je online

Er zijn erg veel lekkere gerechten met garnalen te bedenken. Toch kom je vaak bij een probleem uit. De échte verse Hollandse garnalen zijn immers niet zo gemakkelijk te bemachtigen. En dat terwijl eigenlijk niets tegen de unieke smaak van deze garnalen op kan. Het is echter wel degelijk mogelijk om ze te vinden, en een mooie plek om die zoektocht te beginnen, is het internet. In dit artikel gaan we kort in op de Hollandse garnaal. Tevens bespreken we wat lekkere gerechten waarin garnalen verwerkt zijn.

De Hollandse garnaal

De Hollandse garnaal heeft vele verschillende namen. Zo wordt hij in België de grijze garnaal genoemd, zal een bioloog het hebben over crangon crangon en komt ook de term Noordzeegarnaal nogal eens voor. Dat is overigens niet vreemd, aangezien Hollandse garnalen zich bij voorkeur in de Noordzee settelen. Ondanks dat Nederland relatief klein is, telt de Hollandse garnaal wel degelijk mee. Ieder jaar wordt er door ons immers maar liefst 10 miljoen kilo aan Hollandse garnalen aan land gebracht. Daarvan blijft echter slechts een klein percentage in Nederland, en opvallend genoeg gaat het grootste deel richting onze Zuiderburen.

Lekkere gerechten met Hollandse garnalen

Veel verder dan de ‘standaard’ garnalencocktail lijken de meeste mensen niet te komen. Er zijn echter nog vele andere lekkere gerechten met (Hollandse) garnalen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan visschotels of vissoepjes waarin de garnaal met andere vissoorten wordt gecombineerd. Vergeet ook zeker niet garnalenrisotto of pasta met garnalen. Tevens zijn er veel lekkere hapjes of tapas te maken met de Hollandse garnalen. Voorbeelden daarvan zijn garnalenspiesjes, knoflookgarnalen en frittatarondjes met garnalen. Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of het is mogelijk met de garnaal. Surf dan ook zeker even over het internet om al dat lekkers op te sporen.

Waar koop je Hollandse garnalen?

Zoals eerder in dit artikel al is aangegeven, valt het zeker niet mee om echte Hollandse garnalen te vinden. Aan veel garnalen zijn conserveringsmiddelen toegevoegd, waardoor de unieke smaak toch niet zo goed tot zijn recht komt. Zeker wanneer je echt een garnalenliefhebber bent, wil je die unieke smaak juist wel kunnen proeven. Daarom moet je eigenlijk op zoek gaan naar de handgepelde Hollandse garnaal zonder toevoegingen. Aangezien wij liefhebbers zijn, zijn we op zoek gegaan naar de in onze ogen beste aanbieder. Uiteindelijk zijn we bij North Sea Deluxe terechtgekomen. Zij verkopen immers prachtige, grote Hollandse garnalen waaraan geen conserveringsmiddelen zijn toegevoegd en die dagelijks netjes met de hand worden gepeld.