Vomar bezorgt boodschappen zelfde dag thuis

Opvallend nieuws in supermarkt-land: Vomar, de supermarkt die met name actief is in Noord-Holland en Zuid-Holland, lanceert een eigen bezorgdienst. Met deze bezorgservice wil Vomar dezelfde dag de boodschappen bezorgen bij haar klanten. En dat is een primeur: Vomar is de eerste supermarkt in Nederland met een zogenaamde “same day delivery”. Voorlopig is de webshop alleen geopend voor inwoners van Amsterdam. De supermarkt start een pilot in onze hoofdstad.

Zoals we van Vomar gewend zijn zullen ook online de laagste prijzen gehanteerd worden. De passende sloagn is dan ook “De laagste prijs, vandaag thuisbezorgd”. Klanten die hun boodschappen dezelfde dag nog thuis willen ontvangen dienen wel voor 12 uur de bestelling door te geven. Vervolgens mag de klant de boodschappen tussen 7 uur en half 10 ’s avonds verwachten. Bestel je na 12 uur? Dan worden de boodschappen de volgende dag vanaf half 12 ’s ochtends bij je thuisbezorgd.

Vomar hanteert een minimaal bestelbedrag van 35 euro. Bestel je voor 100 euro of meer? Dan komen de bezorgkosten te vervallen. Op dit moment zijn er ook een tweetal afhaalpunten (ook wel pick-up-points) genoemd. Vomar geeft aan dit jaar meer afhaalpunten te willen openen.

Vomar zet ook in op afhaalpunten

Consumenten dienen minimaal voor € 35,- aan boodschappen te bestellen om de boodschappen te laten bezorgen. Is het totaal aan boodschappen boven € 100 dan worden er geen bezorgkosten in rekening gebracht. Indien de consument er voor kiest om de boodschappen op te halen dan kan dit bij de filiaal van Vomar Voordeelmarkt aan het Bos- en Lommerplein. Een verdere uitrol van pick-up-points  vindt later dit jaar plaats.

Op de website Vomar.nl dien je nu je postcode in te voeren. Op basis daarvan wordt gekeken of thuisbezorging ook bij jou mogelijk is. Zoals genoemd, het is op dit moment alleen in Amsterdam mogelijk om de boodschappen te laten bezorgen. Boodschappen bezorgen in Rotterdam zit er dus bijvoorbeeld voorlopig nog niet in. Voor dergelijke grote steden zijn overigens prima alternatieven zoals AH.nl en Hoogvliet.com.